Актуелно

10/02/2012

XVI Седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

На ден 15.02.2012год  во 11:00 часот во општина Арачиново се одржи XVI (шеснаесетатта) седница на Советот за развој на Скопски плански регион.Со седницата раководеше Претседателот на Советот на Скопски плански регион г-дин Сокол Митровски.На седницата присуствуваше и заменик министер за локална самоуправа г-дин Сашо Лазаровски. На седницата присуствуваа и од  […]
31/01/2012

Средба на претставници на Скопскиот плански регион и Министерството за локална самоуправа

На 31.01.2012год  во просториите на Скопски саем се одржа средба на преставниците на Центарот за развој на Скопски плански регион и Министерството за локална самоуправа. На средбата присуствуваа претседателот на Скопски плански регион и градоначалник на Ѓорче Петров г-дин Сокол Митревски, директорката на Скопски плански регион г-ѓа Анета Лозаноска и […]
03/01/2012

XV Седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

На 29.12.2011год. со почеток во  13 часот  беше одржана XV (петнаестата) седница на Скопски плански регион. Со седницата раководеше Претседателот на Советот на Скопски плански регион г-дин Сокол Митревски.
14/12/2011

Обука Стратешко планирање на локално ниво

На ден 09.12.2011 во просториите на Скопски саем се одржа обука за Стратешко планирање на локално ниво, организирана од страна на Министерството за локална самоуправа и Центарот за развоја на Скопски плански регион.
10/11/2011

XIV Седница на Советот за развој на Скопски плански регион

XIV Седница на Советот за развој на Скопски плански регион се одржа во среда, 09 Ноеври 2011год. во 12:00 часот во просториите на  Скопски саем .Со седницата раководеше Претседателот на Советот на Скопски плански регион г-дин Сокол Митревски. На седницата присуствуваше и Министерот за Локална самоуправа Г-нот Невзат Беjта.
14/10/2011

Делегација од Албанија во посета на Скопскиот плански регион

Делегација составена од околу 26 претставници од Р. Албанија го посетија Центарот за развој на Скопскиот плански регион на 12.10.2011 година. На работната средба учествуваа претседатели на 4 региони (Елбасан, Берат, Дибра и Кукес) од Р. Албанија, градоначалници, вработени во Канцелариите за регионален развој, претставници од УНДП/Албанија, како и вработените […]
14/09/2011

Работна средба

Согласно Одлуката на Владата на РМ за доделување на средства за финансирање на проекти за развој на планските региони во 2011 година, еден од проектите кој ќе се имплементира во Скопскиот плански регион е: Изработка на проектна документација за каналски ситем „Скопско Поле“. Носител на проектот е Центарот за развој […]
20/07/2011

XIII Седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

XIII Седница на Советот за развој на Скопски плански регион се одржа во петок, 1 Jули 2011год. во Јасен, нацонален парк Скопје. На седницата Г-инот Сокол Митровски, Градоначалник на Општината Ѓорче Петров беше избран за Претседател на Советот за развој на Скопски плански регион во времетраење од 2 години.
20/04/2011

XII Седница на СПР

На ден 21.04.2011год. (четврток) со почеток во 13.30 часот се одржи XII Седница на Советот за развој на Скопски плански регион во х.Бест Вестерн – Белви во општина Илинден. Со седницата раководеше Претседателот на Советот на Скопски плански регион г-дин Тони Трајковски.На седницата се разгледуваше и се усвои Акциониот план […]