Актуелно

16/03/2011

XI Седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

XI седницата на Советот за развој на Скопски плански регион се одржа  на 01.02.2011год. во просториите на Општина Ѓорче Петров во 11.00часот .Со Седницата раководеше претседателот на Советот на Скопски плански регион г-дин Тони Трајковски.
15/03/2011

X Седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

На 27.12.2010год. со почеток во  13 часот  беше одржана X (десетата) седница на Скопски плански регион. Со седницата раководеше Претседателот на Советот на Скопски плански регион г-дин Тони Трајковски. На седницата присуствуваа г-дин Зоран Јанаќиев Претседател на МИИ кој го презентираше планот за воспоставивање на соработка помеѓу Центарот за развој […]
11/11/2010

Почетна

21/10/2010

Проектот Скопје- Метропола влегува во трета фаза на реализација

26 јули 2010, 13:14 Извор: Макфакс Проектот Скопје-Метропола, кој започна пред три години влегува во својата трета фаза на реализација, а  основната цел е создавање на нова културна политика на градот Скопје за периодот 2010 -2020. Други сегменти на овој проект се и локална програма за млади, е-град, локален фонд […]
21/10/2010

Манифестација “Промотивни денови на планските региони во Република Македонија” под мото “Сакај ја Македонија, уживај во својата татковина”

На 26.06.2010 година на плоштадот Македонија се одржа претставуањето на Скопскиот регион на манифестацијата “Сакај ја Македонија, уживај во својата татковинa“. Со Проектот беше предвидено секоја од општините, во рамките на својот регион, да ги претстави своите административни, урбанистички, стопански, комунални, инфраструктурни, културни и останати достигнувања што ги има реализирано […]
12/10/2010

IX Седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

На 23.09.2010 година со почеток во 11.00 часот сеодржа IX (деветата) седница на Скопскиот плански регион.
27/04/2010

Продолжение на работниот состанок за изработка на Акциониот план за имплементација на Програмата за развој на Скопскиот плански регион

Градоначалниците од Скопскиот плански регион ќе одржат втора работна средба за изработка на Акциониот план за Програмата за развој на Скопскиот плански регион. Работната средба ќе се одржи во 13 часот во просториите на Скопски саем, Скопје.
27/04/2010

Скопје ќе има Акционен план до 2012

До 2012 Скопје ќе има комплетен Акционен план кој ќе треба да даде информација за сите приоритетни проекти кои ќе се реализираат, најавија градоначалниците од Скопскиот плански регион на денешната седница. ”Иако не третираат за најразвиен од сите региони во државата, и ние имаме точки на кои мораме да работиме,“ […]
16/04/2010

Изработка на Акционен план за имплементација на Програмата за развој на Скопскиот плански регион

Градоначалниците од Скопскиот плански регион заеднички ги дефинираа приоритетните проекти за имплементација на Програмата за развој на Скопскиот плански регион за периодот 2010-1012 на работната средба која се одржа во периодот 16-17 април, 2010, во Охрид, хотел Милениум палас.