Актуелно

11/02/2010

Отворена канцеларијата на скопскиот плански регион

Во организација на Советот за развој на скопскиот плански регион и УСАИД Проектот за Локален – економски развој МЛГА, Градоначалникот на Општина Гази Баба Тони Трајковски, како претседател на Скопскиот плански регион, ја отвори канцеларијата на Центарот за развој на скопскиот плански регион. Канцеларијата ќе претставува логистичка точка, преку која […]
06/11/2009

Средба со Заменик Министерот за животна средина и просторно планирање

На 26 октомви 2009 година во општина Гевгелија во организација на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион се одржа средба помеѓу Заменик Министерот за Животна средина и просторно планирање Г-а Соња Лепиткова со градоначалниците членови на Советот за развој на Југоисточниот плански регион и раководните лица од Јавните комунални […]
18/06/2009

Конференција – Улогата на жената во правната и економската реформа во Македонија

На 12 јуни 2009 година во Скопје (Хотел Александар Палас) се одржа Конференција: “Улогата на жената во правната и економската реформа во Македонија“. Конференцијата беше заеднички организирана од Германското друштво за техничка соработка – ГТЗ, Здружението на правници на Македонија и Регионалните центри за развој на Источниот, Југоисточниот и Полошкиот […]
18/05/2009

Промовиран Центарот за развој на Југоисточниот планнски регион

Во четврток, на 30 април 2009 година, во хотелот „ Тивериопол“ – Струмица, свечено беше извршена промоција на формирањето на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион со седиште во Струмица. Југоисточниот плански регион го преставуваат 10-те Општини: Богданци, Босилово, Валандово, Василево, Дојран, Гевгелија, Конче, Ново Село, Радовиш и Струмица […]
28/04/2009

Свечена промоција

На 30.04.2009 година (четврток), во 11:00 часот, Хотел Тивериопол – Струмица ќе се одржи свечената промоција на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион. Овој Центар е резултат на сите напори и активности за имплементација на Законот за рамномерен регионален развој во Република Македонија (донесен во мај 2007 година). На […]
28/04/2009

Најава за свечената промоција

На 30.04.2009 година (четврток) во 11:00 часот, Хотел Тивериопол – Струмица ќе се одржи свечената промоција на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион. Овој Центар е резултат на сите напори и активности за имплементација на Законот за рамномерен регионален развој во Република Македонија (донесен во мај 2007 година). На […]
18/04/2009

Календар на активности и настани

Стратешки правци за развој на Скопски Плански Регион Приоритетна листа на стратешки области за Скопскиот регион дефинирана на работилницата на градноначалници од Советот на Скопскиот плански регион, одржана на 23 и 24 јули 2009година во Маврово , хотел Радика. Инфраструктура-транспортна, комунална, енергетска Заштита на животна средина Искористување на сретствата од […]