16/10/2016

Презентација на вториот проект за подобрување на општинските услови од Светска Банка

Центарот за развој на Скопски плански регион во соработка со Светска банка и Министерство за финасии на 14.10.2016 година одржаа информативен настан за вториот проект за подобрување на општинските услови. На настанот присуствуваа дел од градоначалниците како и претставници од седумнаесетте општини во рамките на Скопскиот плански регион.  Презентацијата за […]
13/10/2016

Работилница за разгледување на Акциониот план за развој за 2016 година и дополнување на истиот со нови предлог проекти за 2017 година

На ден 13.10.2016 година Центарот за развој на Скопскиот плански регион во соработка со ГИЗ ЛЕИВ (Германско друштво за меѓународна соработка), одржа работилница за разгледување на Акциониот план за развој за 2016 година и дополнување на истиот со нови предлог проекти за 2017 година. На средбата беа поканети претставници од […]
10/10/2016

Градежни активности – рекреативен центар Теферич

Течат градежните активности за реконструкција и проширување на дел од пристапниот пат кој води кон рекреативниот центар Теферич. Градоначалникот на општина Кисела Вода и Раководителот на Центарот за развој на Скопскиот плански регион денес на терен извршија увид во реализација на овој проект кој e од големо значење и за […]
10/10/2016

Ревидирање на Акционен план за реализација на Програмата за развој на Скопски плански регион за 2016 година

Во организација на Центарот за развој на Скопски плански регион финансиски поддржан од GIZ LEIWW+(Германско друштво за меѓународна соработка), на ден 13.10.2016 година на Скопски саем со почеток во 11ч., ќе се одржи работилница на тема:Ревидирање на Акционен план за реализација на Програмата за развој на Скопски плански регион за […]
10/10/2016

Презентација на “ Вториот проект за подобрување на општинските услуги”

Во врска со објавениот Јавен повик на Министерството за финансии, ЈАВЕН ПОВИК БР. МСИП2 01/2016 за доставување на барања за користење на средства од МСИП 2 предвидени во компонентата А – Општински инвестиции, Центарот за развој на Скопски плански регион во соработка со Светска банка и Министерство за финасии, а […]
30/09/2016

Состојбата на каналските мрежи во Скопскиот регион

На ден 27.09.2016 во организација на Центарот за развој на Скопски плански регионсе одржа состанок на темаСостојбата на каналските мрежи во Скопскиот плански регион. Состанокот го отвори и со него  раководеше Претседателот на Советот на Скопскиот плански регион, Градоначалникот на општина Ѓорче Петров г-дин Сокол Митровски. На состанок присуствуваа претставници од […]
30/07/2016

Подготовка за воспоставување на интегриран и финансиски самоодржлив систем за управување со отпад во Скопски плански регион

Во врска со подготовката на Регионалниот План за Управување со Отпад (РПУО) за Скопски Плански Регион, кој се изработува од страна на Енвироплан С.А, (Тим лидер) во конзорциум со LOUIS BERGER, BiPRO GmbH, EPEM S.A., SRL Consulting Limited (Partners) во рамките на проектот „Подготовка на потребни документи за воспоставување на […]
10/06/2016

Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин-оф

На ден 22 Јуни 2016 година со почеток во 10:00 до 14.00 часот – Бизнис салата на Скопски саем,Скопје ќе се одржи Информативен настан кој е организиран од странан на Бизнис Центарот при Центар за развој на Скопски Плански Регион и Фондот за иновации и технолошки развој. Целта на овој […]
24/04/2016

Одржана работилница на тема: Подготовка на регионални стратегии за иновации во планските региони

На ден 22.04.2016 година со почеток во 11 часот во просториите на Скопски саем, Дипломатик сала се одржа работилница на тема: Подготовка на регионални стратегии за иновации во планските региони. Целта на оваа работилница е Скопскиот регион да добие една регионална стратегија за иновации. Регионалните стратегии за иновации се подготвуваат […]