05/06/2015

„Маркетинг, брендирање, иновации – Холандски програми за поддршка на МСП во Македонија – УСАИД и ЕБОР поддршка за МСП“

На ден 3 јуни 2015 во Скопје беше одржан шестиот советодавен настан за МСП, во организација на Бизнис Центарот ан Скопски Регион. Темата на овој настан беше  Маркетинг, брендирање, иновации – Холански програми за поддршка на МСП во Македонија – УСАИД и ЕБОР поддршка за МСП. И овој настан како […]
02/06/2015

Покана за учество на информативен настан

03 Јуни 2015 година, х Континентал, Скопје со почеток во 11:00 до 15.45 часот – Бизнис Центарот на Скопски Плански Регион Ве поканува  на Шестиот информативен настан на Холандски програми за подршка на МСП во Македонија , презентација на кредитната линија за енергетска ефикасност на ЕБОР WEB Seff 2 , и УСАИД […]
21/05/2015

Петти информативен настан – Финансирање за раст на МСП во организација на Бизнис центарот на Скопски плански регион и во соработка со ССК

На ден 20 Мај 2015 во Скопје беше одржан петиот советодавен настан за МСП, во организација на Бизнис Центарот ан Скопски Регион. Темата на овој настан Финансирање за раст на МСП, која е посебно актуелна даде  можност на присутните фирми да се запознаат со актуелните кредити за поддршка кои ги […]
14/05/2015

Покана за информативен настан „Финансирање за развој на МСП“

20 мај 2015 година, х Континентал, Скопје, со почеток во 11:00 часот. Бизнис Центарот на Скопски Плански Регион со особена чест и задоволство Ве поканува на Петиот информативен настан,  на тема  Финансирање за развој на МСП. Овој информативен настан е наменет за слушатели – целна група , микро , мали и […]
08/05/2015

Четврт советодавен настан на Бизнис центарот во Центарот за развој на Скопски плански регион – Бизнис Стратегија

На ден 8  Мај 2015 во Скопје беше одржан четвртиот советодавен настан за МСП, во организација на Бизнис Центарот ан Скопски Регион. Темата на овој настан Бизнис Стратегија  беше определена на барање на бизнис претставниците кои во континуитет ги посетуваат овие настани од месец Април. На настанот присуствуваа повеќе мали, […]
04/05/2015

Четврт советодавен настан на Бизнис Центарот на Скопски Плански Регион

На 8 Мај 2015 со почеток во 11.00 ч во х. Континентал – Скопје, Бизнис Центарот на Скопски Плански Регион го организира Четвртиот советодавен настан на тема  Бизнис Стратегија (избор на пазар, избор на профитабилен производ, реорганизација и реструктурирање како алатка за зголемување на профитот). Овој советодавен настан е наменет за слушатели […]
22/04/2015

Трет информативен настан на Бизнис центарот во Центарот за развој на Скопски плански регион

На ден 21 март 2015 во Скопје беше одржан третиот информативен и советодавен настан за МСП, во организација на Бизнис Центарот ан Скопски Регион и Сојуз на Стопански Комори на Македонија на тема Енергетска Ефикасност во градежништвото – Зелени градби. На настанот присуствуваа повеќе од 50 фирми, претставници од агенции и министерства […]
01/04/2015

Делегација од Република Косово во посета на Скопски плански регион

Делегација составена од околу 10 претставници од Министерство за локална самоуправа и администрација на Р. Косово го посетија Центарот за развој на Скопски плански регион на 01.04.2015 година. На работната средба учество земаа претставници на Министерството за локална самоуправа и администрација на Р. Косово, како и вработените нa Центарот за […]
28/03/2015

Активни мерки за вработување, Прв повик на Фонд за Иновации

Скопје, Март 27, 2015– Во рамките на проектот Формирање на Регионален Бизнис Центар за подршка и консултативни услуги за мали и средни претпријатија  во Скопскиот регион (РБЦ-СПР) кој е технички и финансиски помогнат од страна на Министерството за локална самоуправа и Програмата за развој на Обидинети нации (UNDP), на 25 […]