21/10/2010

Манифестација “Промотивни денови на планските региони во Република Македонија” под мото “Сакај ја Македонија, уживај во својата татковина”

На 26.06.2010 година на плоштадот Македонија се одржа претставуањето на Скопскиот регион на манифестацијата “Сакај ја Македонија, уживај во својата татковинa“. Со Проектот беше предвидено секоја од општините, во рамките на својот регион, да ги претстави своите административни, урбанистички, стопански, комунални, инфраструктурни, културни и останати достигнувања што ги има реализирано […]
27/04/2010

Продолжение на работниот состанок за изработка на Акциониот план за имплементација на Програмата за развој на Скопскиот плански регион

Градоначалниците од Скопскиот плански регион ќе одржат втора работна средба за изработка на Акциониот план за Програмата за развој на Скопскиот плански регион. Работната средба ќе се одржи во 13 часот во просториите на Скопски саем, Скопје.
27/04/2010

Скопје ќе има Акционен план до 2012

До 2012 Скопје ќе има комплетен Акционен план кој ќе треба да даде информација за сите приоритетни проекти кои ќе се реализираат, најавија градоначалниците од Скопскиот плански регион на денешната седница. ”Иако не третираат за најразвиен од сите региони во државата, и ние имаме точки на кои мораме да работиме,“ […]
16/04/2010

Изработка на Акционен план за имплементација на Програмата за развој на Скопскиот плански регион

Градоначалниците од Скопскиот плански регион заеднички ги дефинираа приоритетните проекти за имплементација на Програмата за развој на Скопскиот плански регион за периодот 2010-1012 на работната средба која се одржа во периодот 16-17 април, 2010, во Охрид, хотел Милениум палас.
11/02/2010

Отворена канцеларијата на скопскиот плански регион

Во организација на Советот за развој на скопскиот плански регион и УСАИД Проектот за Локален – економски развој МЛГА, Градоначалникот на Општина Гази Баба Тони Трајковски, како претседател на Скопскиот плански регион, ја отвори канцеларијата на Центарот за развој на скопскиот плански регион. Канцеларијата ќе претставува логистичка точка, преку која […]
18/04/2009

Календар на активности и настани

Стратешки правци за развој на Скопски Плански Регион Приоритетна листа на стратешки области за Скопскиот регион дефинирана на работилницата на градноначалници од Советот на Скопскиот плански регион, одржана на 23 и 24 јули 2009година во Маврово , хотел Радика. Инфраструктура-транспортна, комунална, енергетска Заштита на животна средина Искористување на сретствата од […]