28/11/2017

Конститутивна Седница на Советот за развој на Скопски плански регион

На ден 27.11.2017 година во просториите на Стопанска комора на Македонија се одржа Конститутивна Седница на Советот за развој на Скопски плански регион. Седницата ја отвори и со неа раководеше Градоначалникот на општина Гази Баба, Г-дин Борис Георгиевски. На седницата присуствуваа  Градоначалниците од Скопскиот регион, заменик Министерот за локална самоуправа […]
07/11/2017

Презентација на Каталог на реализирани проекти на Центарот за развој на Скопски плански регион во период 2009 до 2016 година

На ден 07.11. 2017 година, во Стопанска комора  на Македонија со почеток во 11 часот, се одржа презентација на Каталог на  реализирани проекти на Центарот за развој на Скопски плански регион во период  2009 до 2016 година. Поздравен говор дадоа г-дин Џемаил Елмази, Директор на Биро за регионален развој, г-дин […]
01/11/2017

Работилница на тема: Ревидирање на Акционен план за реализација на Програмата за развој на Скопски плански регион за 2017 година

Во организација на Центарот за развој на Скопски плански регион на ден 01.11.2017 година, во просториите на Стопанска комора / Бизнис салата се одржа  работилница на која се разгледуваше Акциониот план за 2017 година. Работилницата ја отвори и ја водеше Г-ѓа Розета Арсовска Раководител на Центарот за развој на Скопски […]
21/10/2017

Вработените од Центарот за развој на Скопски Плански Регион во посета кај досегашниот председател Г-дин Митровски

Вработените од Центарот за развој на Скопски Плански Регион, предводени од раководителот Г-ѓа Розета Арсовска беа во посета на Градоначалникот на Општината Ѓорче Петров, Г-дин Сокол Митровски, кој воедно ја врши и функцијата Председател на Скопски Плански Регион. На средбата се разговараше за реализираното до сега и за проектите кои […]
13/10/2017

Работилница за идентификување на регистар на потенцијали за рурален туризам во Скопски плански регион

Центарот за развој на Скопски плански регион во рамките на проектот “Иновативни  решенија за подобар пристап  до услугите на локално ниво ” на Министерството  за локална самоуправа, спроведуван од страна на Програмата  за развој на Обединетите нации (УНДП) на 12.10.2017 год. во просториите на х.Континентал организираше работилница  за идентификување  на […]
08/09/2017

XIX (деветнаесета) седница на Советот за развој Скопскиот плански регион

На ден 06.09.2017 година Центарот за развој на Скопски плански регион ја одржа XIX (деветнаесетата) по ред  седница на Советот за развој Скопскиот плански регион на која беше одржана во просториите на Стопанската комора на Македонија. На седницата се донесе одлука за промена на седиштето на Центарот за развој на […]
10/08/2017

Информација до јавноста во врска со проектот ‘’Запознајте ги убавините на руралниот туризам на Скопскиот регион ’’

Општина Ѓорче Петров Општина Петровец
18/07/2017

Рекoнструкција на дел од пристапен пат до рекреативен центар ‘’Теферич’’ – Фаза 2

Во тек е реализација на проектот ‘’Реконструкција на дел од пристапен пат до рекреативен центар ‘’Теферич’’ – Фаза 2. Средствата се обезбедени од страна на Биро за регионален развој (БРР)/Министерство за локална самоуправа (МЛС) согласно програмата за регионален развој за 2017 година. Носител на проектот е Центарот за развој на […]
14/07/2017

Заедно до подобри политики за рурален развој

Центарот за развој на Скопски плански регион во соработка со проектниот тим составен од Фонадацијата за поврзување на природни вредности и луѓе (CNVP), Мрежата за раурален развој на Република Македонија (МРР на РМ) и Акција за рурален развој (АкРРа), како имплементатори на проектот ,,Национален рурален парламент како глас на руралното […]